שירותי ספרייה מקוונים

** החל מ-1.9.23 יינתן קוד חד-פעמי לאתר "עברית" למנויי ספרייה חדשים בלבד​.


מאגרי המידע המקוונים זמינים באופן חופשי וחינמי למנויי הספריות העירוניות, מנויי ספריית בית אריאלה ומנויי הספרייה למוסיקה ע"ש פליציה בלומנטל. אל המאגרים ניתן לגשת מהבית או מכל מחשב בעזרת קוד שינתן למנוי על ידי הספרייה.

קטלוג הספרייה

הקטלוג המקוון משמש את מנויי כל הספריות, והמידע בו מתעדכן באופן שוטף. בקטלוג תוכלו לבדוק האם הספר בו אתם מעוניינים זמין כרגע להשאלה בספרייה, להזמין אותו כדי שיחכה לכם לאיסוף בדלפק הספרייה, ואף להאריך השאלה של ספר באופן מקוון. 

לצורך הזמנת ספרים או הארכת השאלה, היכנסו ל"כרטיס קורא" בקטלוג.

קטלוג הספרייה החדש

השאלת ספרים אלקטרוניים

לראשונה בישראל, ספריית שער ציון - בית אריאלה וספריות העיר תל אביב-יפו מציעות לכם שירות של השאלת ספרים אלקטרוניים (e-book) באמצעות מערכת השאלה מבית אוברדרייב, החברה המובילה בעולם בתחום השאלת ספרים אלקטרוניים. השירות חינם למנויי הספריות שהם גם בעלי כרטיס דיגיתל.
ספר אלקטרוני(e-book) הוא ספר שאפשר לקרוא אותו בצורה דיגיטלית: במחשב האישי בדפדפן (Browser), בטאבלט (Tablet) או דרך כל טלפון חכם (Smart phone). הספר המושאל פתוח לקורא למשך שלושה שבועות ולאחר מכן הוא חוזר לספרייה באופן אוטומטי.
האוסף מכיל ספרים אלקטרוניים, קוליים ואינטראקטיביים באנגלית, רבי מכר בפורמטים אלקטרונים וקוליים בעברית וספרים אלקטרונים ברוסית.
 לפתרון בעיות במערכת ניתן לפנות באמצעות מסרון (סמס) או ווטסאפ בלבד למספר: 052-9489321​

 

לקריאה בטאבלט (Tablet) או בטלפון חכם (Smart phone) הורידו את אפליקציית LIBBY.

מערכת ספרים אלקטרוניים

מאגרי מידע מקוונים

  • אם אתם מנויים לספריות העירוניות, ספריית בית אריאלה או הספרייה למוסיקה ע"ש פליציה בלומנטל ומעוניינים בגישה מרחוק למאגרי מידע עיוניים, שלחו את הפרטים הבאים לדוא"ל infocenterba@mail.tel-aviv.gov.il:
    מ"ז (9 ספרות), שם פרטי ומשפחה של בעל המנוי בספרייה באנגלית, כתובת דוא"ל ומספר טלפון.
    לקבלת פרטי גישה לכרטיס הקורא בקטלוג הספרייה ולשירות של השאלת ספרים אלקטרוניים דרך אפליקציית ליבי, ניתן לפנות למדור ההשאלה של בית אריאלה או לספרייה העירונית בה הנכם רשומים.
  • אם אינכם מנויים לספרייה, עליכם להירשם לספרייה לפני שתוכלו לקבל גישה אל המאגרים המקוונים. לתושבי תל-אביב-יפו ההרשמה לספריות חינם.

מאגרים זמינים בגישה מרחוק

מאגרים אלו זמינים מכל מחשב למנויי הספריות הרשומים לשירות.

  • מפתח ממוחשב של עיתונות יומית - בית אריאלה (גישה חופשית באינטרנט). בית אריאלה הינה הספרייה היחידה בארץ השומרת מיפתוח לעיתונות יומית מ- 1993 ואילך. המיפתוח נעשה מהעיתונים: ידיעות אחרונות, הארץ, מעריב, יתד נאמן, הצופה והעיר (עד 2008 בלבד). קיים גם מיפתוח של עיתונים ישנים: על המשמר, דבר וחדשות.
  • "הסוד של מיה" - אתר משחקים ולמידה המעניק חוויה התפתחותית, מאתגרת ומעשירה לילדים בגילאי 7-3, הכוללת: הכנה לקריאה, חשבון ואנגלית ברמות השונות. יצירה, הנאה ועוד.
  • רמב"י (גישה חופשית באינטרנט) - רשימת מאמרים במדעי היהדות
  • מפתח חיפה - מאגר מידע הכולל מאמרים בעברית, שמורכב מארבעה חלקים:
    • מפתח לכתבי עת בעברית (למעלה מ-500 כתבי עת) במגוון רחב של נושאים (מ- 1977 ואילך)
    • מאגר מידע על ארץ ישראל
    • מפתח תל-חי לעיתונות יומית (1985-1992, 1994-1997)
    • מפתח בר-אילן למוספים ספרותיים (מאמרים ספרותיים והיסטוריים מ- 1985 עד 2005)
  • מאגר מידע של מכון סאלד - המאגר מכסה מאמרים, ספרים, פרסומים מחקריים, עבודות מאסטר ודוקטורט שנכתבו בתחומי החינוך ומדעי החברה בישראל ובחו"ל על ידי חוקרים ישראלים בעברית ובאנגלית, חלקם בטקסט מלא.​​
  • חוק ומשפט - המרכז למידע משפטי מקוון
  • כותר - ספריית עיון מקוונת פרי שיתוף פעולה של המרכז לטכנולוגיה חינוכית עם המו"לים המובילים בארץ. המאגר מאפשר עיון מקוון במגוון עשיר של מקורות מידע: אנציקלופדיות, לקסיקונים, ספרי מחקר וספרי עיון. יש הרשאה להעתיק קטעי מידע נבחרים, טקסטים, תרשימים ותמונות.
  • כותר אביב - אנציקלופדית אביב מעודכנת, גירסה מקוונת. (ראו הערה בנושא כותר)
    ProQuest - מאגר מידע רב תחומי באנגלית, המכיל  מידע בנושאים: אומנות, עסקים, רפואה ובריאות, היסטוריה, ספרות ושפות, מדע וטכנולוגיה ומדעי החברה.
  • International Index to Performing Arts - מאגר מידע הכולל למעלה מ-500,000 מאמרים בטקסט מלא ותקצירים בתחומי הקולנוע, התיאטרון והמחול.
  • המילון העברי של רב-מילים, שגרסתו המודפסת יצאה לאור ב-1997, הוא המילון המקיף והחדשני ביותר של העברית בת-זמננו. הוא משלב גישה חדשנית במילונאות, ידע מתקדם בבלשנות וטכנולוגיית מחשב עדכנית. אתר רב-מילים כולל:
    • מלוא התכולה של מילון רב-מילים השלם – כל אוצר המילים העשיר של השפה העברית על כל רבדיה, הסברים, מקורות, דוגמאות שימוש ועוד.
    • רשימת כל הצירופים הלשוניים שבהם מופיעה כל מילה, והסבריהם.
    • חריזה אוטומטית - רשימת כל המילים המתחרזות עם כל מילה.
    • 'מעבדה לשונית': ניתוח דקדוקי מלא לכל מילה (חלק דיבר, מין, מספר, בניין, גוף, זמן, שורש, צורת יסוד, כינויים ואותיות שימוש, כתיב מלא תקני, ועוד).
    • אוצר המילים הנרדפות (התזאורוס) של חברת מלינגו, הכולל מספר עצום של מילים נרדפות (ואף צירופי מילים) מכל רובדי השפה .
    • תרגום עברי-אנגלי ואנגלי-עברי.
  • International Encyclopedia of Dance - אנציקלופדיה מקוונת. מכילה יותר מ-2000 מאמרים מאת חוקרים מ-50 מדינות שונות. מכסה את הספקטרום המלא של המחול.
  • The Oxford Encyclopedia of Theatre and Performance - מאגר מספק מידע על תיאטרון מתקופת יוון העתיקה ועד תיאטרון העכשוי ברחבי העולם. מכסה גם מחול, אופרה, רדיו, קולנוע, טלוויזיה וכו'.
  • Encyclopaedia Judaica - אנציקלופדיה המתמקדת בנושא עם ישראל: יהדות, מדעי היהדות ותולדות עם ישראל.

מאגרים הזמינים בהתחברות מתוך ספריית בית אריאלה בלבד

  • מאגר אמנות ישראל - המאגר כולל מאמרים בטקסט מלא מכתבי עת, מעיתונים ומספרים בנושאים הקשורים לאמנות (לא זמין זמנית).
  • ארכיון  "ידיעות אחרונות" (משנת 1939 ועד היום)
  • יפעת דיגר (Ifat Digger) המערכת מאפשרת לאתר את כל המידע שהופיע בעיתונות היומית (המודפסת והאלקטרונית), באינטרנט החדשותי ובתוכניות האקטואליה ברדיו ובטלוויזיה החל משנת 2006.
  • אוצר החכמה (יותר ממאה אלף ספרים בטקסט מלא), אוצרות התורה, אסופות (עיתונות חרדית), פרויקט השו"ת.​
  • נבו - פסיקה וחקיקה ישראלית מכל הערכאות ומכל התקופות, לרבות העתון הרישמי, כמו כן הצעות חוק, וספרות משפטית בטקסט מלא כולל מאמרים מכתבי העת החשובים וספרים. ​בנוסף במאגר אוסף של כתבי טענות ומערכת יחודית לניתוח ענישה.​

מדריך בית אריאלה למידע חזותי

מטרת המדריך הינו לכוון את המתעניינים לאתרים המשופעים בחומרים חזותיים שלוקטו מרחבי האינטרנט. התצלומים, הפריטים והתמונות שבאתרים נועדו לצפייה, להורדה חינמית או לרכישה. חשוב לבדוק את תנאי השימוש הייחודיים לכל אתר ואתר ולנהוג בהתאם לחוק זכויות יוצרים. על כל אתר יש הסבר קצר וקישור לכניסה ישירה אליו. המדריך קיים משנת 2011 ומתעדכן מעת לעת. נשמח לקבל המלצות על אתרים חשובים נוספים שכדאי להפנות אליהם. הצעות ניתן להגיש לציפי סובר, אחראית ספריית עיצוב ומידע חזותי, בדוא"ל picturesba@mail.tel-aviv.gov.il.
מוזמנים לבקר בספרייה המכילה ספרים רבים בנושאי צילום ועיצוב וקטלוגים רבים של אמנות. בספרייה קיים מאגר המצוי בתהליך דיגיטציה ומציע כחצי מיליון תצלומים וחומרים חזותיים מסוגים שונים: חוברות אופנה, פרסומות, גלויות וסטיקרים. בלוג בית אריאלה למידע חזותי מתעד את הבקשות למידע שהוצגו בספרייה.
בלוג בית אריאלה למידע חזותי >>

{{ pb.phoneBookClient.title }}

{{item.headerStr}}

{{ item.LinkTitle.Value }}

{{item.Manager.Caption}}:

{{item.Manager_position.Caption}}:

{{item.phone1.Caption}}:

{{ item.phone1.Value }}

{{item.phone2.Caption}}:

{{ item.phone2.Value }}

{{item.phoneHours.Caption}}:

{{item.calculatedFax.Caption}}:

{{item.FullAdress.Caption}}:

{{item.addresscomments.Caption}}:

{{item.officeHours.Caption}}:

{{item.postAddress.Caption}}:

{{item.email.Caption}}:

{{item.messages.Caption}}:

{{item.Website.Caption}}:

{{item.DirectForm.Caption}}:

{{item.longURL.Caption}}:

שירותי המרכז:

{{ item.servicesProvided.Value }}

טפסים מקוונים:

{{item.AccessibilityCoordinator.Caption}}:

{{item.CoordinatorPhone.Caption}}:

{{item.CoordinatorEmail.Caption}}:

{{item.Accessibility.Caption}}:

{{item.accessibilitysetting.Caption}}:

{{item.AccessibilityNotes.Caption}}:

חזרה לתחילת העמוד