תכנית "בתיאבון"



.jpg)
עיריית תל אביב-יפו הצטרפה לערים המובילות בעולם המקדמות תזונה בריאה ומקיימת, וחתומה על "אמנת מילאנו למזון בעיר" (Milan Urban Food Policy Pact - MUFPP) מאז אוקטובר 2015.
תכנית "בתיאבון - מדיניות מזון עירונית", של הרשות לאיכות סביבה וקיימות, הוקמה במטרה לקדם את המודעות והנגישות למזון בריא ומקיים, תוך התבססות על עקרונות התזונה הים תיכונית, לכל תושבי העיר.
התכנית מקדמת את עקרונות האמנה: רווחה וביטחון תזונתי, נגישות למזון בריא , חינוך לקיימות, הפחתת בזבוז מזון ופסולת, ואורח חיים בריא ופעיל. כמו כן פועלת התוכנית להפחתת צריכה של חלבונים מהחי, בהתאם לעקרונות התזונה הים תיכונית.
התכנית פועלת גם לקידום נגישות ומודעות למזון בריא, מתוך תפישה שיש לטפח הרגלים בריאים מגיל צעיר. הפעילות מתבצעת במרכזים הקהילתיים ובמרחב העירוני, באמצעות הדרכות וסדנאות בנושא תזונה בריאה ומקיימת, מעודדת ותומכת, וכן באמצעות יוזמות קהילתיות לצריכת מזון בריא ומקיים.
תוכנית "בתיאבון" פועלת בשיתוף פעולה עם כל היחידות העירוניות ועם עמותות ומשרדים ממשלתיים כגון: משרד הבריאות, התוכנית הלאומית "אפשריבריא", המשרד להגנת הסביבה, משרד החינוך, משרד החקלאות, הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא, ארגון לקט ישראל, ארגון לתת, TNS, ועוד.