טעינת תכנית מתוקנת בהתאם להחלטת הוועדה
לאחר שהתקבלה החלטה של ועדת משנה או רשות רישוי לאשר את הבקשה, מומלץ לעורך הבקשה לקבוע פגישה עם בוחן הרישוי הממונה על התיק במחלקת רישוי בנייה, לשם קבלת הבהרות על החלטת הוועדה ותנאיה. את הפגישה ניתן לקבוע דרך המוקד הטלפוני, לפי פרטי הקשר המופיעים מטה.
כמו כן, מומלץ כי מבקש ההיתר יתלווה אל עורך הבקשה לפגישה וילמד על התהליך הצפוי, עד לקבלת היתר הבנייה.
לאחר שעורך הבקשה יתקן את הבקשה ואת כל הנספחים בהתאם להערות ולהנחיות שיינתנו לו, הוא ייטען את התכנית הסופית ואת נספחיה במערכת רישוי מקוון.
בדיקה מרחבית אחרי ועדה
בשלב ראשון, ייבדקו ההיבטים המרחביים של הוועדה על ידי בוחן הרישוי ותחנות מכון הרישוי העירוני הרלוונטיות (אדריכלות, מקלוט, תנועה וחניה, אצירת אשפה - לפי העניין).
לאחר טעינת החומרים למערכת, על עורך הבקשה לעקוב אחר קבלת האישורים בתחנות השונות, באמצעות המערכת המקוונת, ולפנות אליהן בפניות מקוונות עד לאישור ומעבר הבקשה לסטטוס "הכנת מסמכי תכן".
לאחר טעינה של התכנית המתוקנת וקבלת האישור של כל הגורמים החיצוניים והעירוניים הנדרשים, הבקשה תעבור לסטטוס של "הכנת מסמכי תכן".
הכנת מסמכי תכן
בשלב זה, על עורך הבקשה לטעון את המסמכים הרלוונטיים לבדיקת תכן הבקשה - מים, ביוב, איכות הסביבה, כיבוי אש. בדיקת התכן תעשה במכון הרישוי העירוני, אלא אם עורך הבקשה הצהיר שיבצע שלב זה במכון בקרה עצמאי (עבור בקשות שעומדות בקריטריונים הקבועים בחוק).
לאחר סיום בקרת התכן עורך הבקשה יטען תצהיר המפרט אם נעשו שינויים מרחביים בבקשה בעקבות בקרת התכן. אם לא נדרשו שינויים, יצהיר עורך הבקשה שלא נעשו שינויים. את נוסח התצהיר ניתן להוריד
כאן.
שלבי מילוי התנאים ומשך הזמן הנדרש לכך נמצאים כולם באחריות עורך הבקשה. יש לזכור כי החלטת הוועדה או רשות הרישוי תקפה לשנתיים, ואינה ניתנת להארכה.