

צרכי ציבור בתכנית
הרובע יכלול מגוון מבנים ושטחים לצרכי הציבור הנדרשים לאוכלוסיית היעד. בנוסף יכלול הרובע מוסדות כלל-עירוניים ומטרופוליניים בתחומים שונים: חינוך, תרבות, ספורט ועוד. לדוגמה מוצע מתחם לחינוך ימי, איזורים לפעילויות ספורט בכלל וספורט ימי בפרט, שדרת חינוך אשר תכיל מבני חינוך מגוונים ועוד. בתכנית מוצעים שטחי פארק (הפארק החופי, פארק השדרה ועוד) ורצועת חוף הכוללת שירותי חוף. כל אלה אמורים לתת מענה לאוכלוסיית הרובע וסביבתו.
דיור
הרובע יכלול כ- 16,000 דירות עבור סוגי אוכלוסייה שונים. תמהיל הדירות המתוכנן ברובע מיועד לתת מענה לאוכלוסייה מגוונת בת מעל 40 אלף תושבים. התכנון מתייחס לקשת רחבה של משקי בית - צעירים, מבוגרים וקשישים, בעלי משפחות ויחידים ובעלי הכנסות שונות. מגוון זה יתאפשר על ידי קביעת תמהיל מאוזן של גדלי דירות בנות שניים עד חמישה חדרים ויותר. כמו כן חלק מהדירות יתוכננו כדירות בהישג יד בהתאם להגדרות חוק התכנון והבנייה. בנוסף, תינתן אופציה לייעוד מגרשים לבניית בתי גיל הזהב. חלק ניכר מהבנייה תהיה "בנייה מרקמית" (עד 8-9 קומות) שמשתלבת עם המרקם הבנוי לאורך רח' אבן גבירול והיתרה תהיה מגדלים.
שילוב ועירוב בין שימושים שונים
התכנון לרובע שדה דב מציע לערב באותם מגרשים שימושים שונים של מגורים ושטחים אחרים כגון מסחר, שטחי תעסוקה ומלונאות- ביחס כלל-רובעי של כ-75% מגורים ו-25% סחיר. המטרה היא לקבל רובע עירוני תוסס ולא שכונת שינה. עירוב שימושים נחשב לאחד מן העקרונות לתכנון מקיים. השילוב מאפשר לתושבים קרבה ונגישות לפעילויות ועל כן בחירה בתנועה רגלית או באופניים. התכנון יקבע אלו שימושים מתאימים להתפתח יחד עם שימושים אחרים באופן שישיג את התועלת מעירוב וימנע מטרדים. תמהיל השימושים יתקיים גם בין שימושים קבועים לשימושים זמניים (ירידים, תערוכות וכדומה). שילובים אלו יאפשרו להכיל בשטח מגוון פעילויות עירוניות וליצור סביבת חיים פעילה ואיכותית.
מסחר ברובע: חלק מיצירת עירוניות וסביבת חיים פעילה ומשמעותית הוא שילוב שטחי מסחר. חלקם (כמו למשל בתי קפה) משמשים לפנאי ומפגש אנושי. האסטרטגיה שנבחרה ממקמת את מרבית השטח המסחרי לאורך הרחובות הראשיים בקומת הקרקע של המבנים, באופן המחזק חיי רחוב פעילים. בנוסף, יתוכננו שני מוקדי מסחר עירוניים. סה"כ יוקצו 90-135 אלף מ"ר לסוגי מסחר שונים.
תעסוקה ברובע: ברובע מתוכננים מעל 330 אלף מ"ר תעסוקה בהם יעבדו כ- 15,000 מועסקים. שימושי התעסוקה ימוקמו במרכז האזרחי, לאורך הרחובות הראשיים ובחלק הדרום-מערבי של הרובע. שטחי התעסוקה יהיו הן בבניינים ייעודיים והן במבנים מעורבים עם מסחר ומגורים.
מלונאות ברובע: בגלל מיקומו האסטרטגי בלב מטרופולין תל-אביב ולצד חזית הים הארוכה והאטרקטיבית, מתוכנננים ברובע בין 1,500 עד 2,000 חדרי מלון, בעיקר בחלק המערבי של השכונה. בנוסף, בתי מלון ואכסניות ברמה עממית יותרו לאורך צירי המסחר.
תנועה ותחבורה
תנועה לא ממונעת: התכנית מכוונת ליצירת התנאים המיטביים לעידוד הליכה ברגל ושימוש באופניים ובתחבורה ציבורית. התכנית מציעה רשת שתי וערב, צפופה יחסית, של רחובות מסוגים שונים. רשת זו תאפשר התמצאות ובהירות. בנוסף, הרחובות יכללו נטיעות, ריהוט רחוב ובינוי מלווה שיצרו סביבה מעניינת המעודדת הליכה ותנועה לא ממונעת. מבני ושירותי ציבור רבים ימוקמו באופן המאפשר נגישות ורדיוס הליכה קצר. עירוב השימושים יאפשר מגורים ותעסוקה סמוכים, אשר יתרמו להפחתת הצורך בתנועת כלי רכב פרטיים ברובע.
תחבורה ציבורית: הנחת יסוד נוספת של התכנית היא שתחבורה ציבורית תהווה כלי תחבורה מרכזי במתחם. הקו הירוק של הרכבת הקלה המתוכננת חוצה את הרובע מדרום לצפון ומקשר אותו לעיר המרכזית בדרום ועד הרצליה בצפון. הקו מתפצל במפגש עם רחוב איינשטיין לכיוון האוניברסיטה, תחנת רכבת ישראל 'האוניברסיטה' ואזור התעסוקה עתידים.
תנועה בציר צפון דרום: החיבור המרכזי של הרובע בציר זה (ממרכז העיר, דרך הרובע ולכיוון צפון) יהיה באמצעות המשכו של רחוב אבן גבירול. הרחוב יציע אפשרויות תנועה מגוונות. במרכזו מתוכנן הקן הירוק של הרכבת הקלה ובנוסף יהיו נתיבים לרכב פרטי, אופניים ומדרכות רחבות עבור הולכי הרגל. ציר נוסף, ממותן תנועה ובעל אופי מקומי הוא "דרך הים". רחוב זה מתוכנן כרחוב מקומי האמור לאפשר הגעה לפארק החופי ולפעילויות לאורך חזית הים.
תנועה בציר מזרח מערב: רחוב אינשטיין יפותח כרחוב משמעותי המקשר את חוף הים עם אוניברסיטת תל-אביב. גם ברחוב זה יהיה תוואי עבור הרכבת הקלה. לאורכו מתוכננים נתיבי אופנים ומדרכות רחבות ומסחר מלווה רחוב. צירים נוספים מתוכננים להשלמת הרשת ולחיזוק הקשר לשכונות הגובלות ממזרח.